KALEIDOSZKÓP

„Bezzeg az én időmben!”

Sziasztok!

Nem tudom hány évesek vagytok, de tegyétek a kezeteket a szívetekre és valljátok be őszintén, hogy legalább egyszer Ti is kimondtátok a címben szereplő mondatot. Viccesen, elmélázva, esetleg dühösen… Én elismerem, hogy néha elidőzöm ifjúkorom mozzanatain. Természetesen leginkább azokon, amelyeket szerettem, amelyek hiányoznak. Ezek közül válogattam össze ötöt és megpróbálok választ keresni arra, hogyan tudnám becsempészni az életemben újra ezeket:

1. Volt időm a barátokra
Ez hiányzik talán a legjobban! Tegnap arról írtam, hogy a sok költözésem miatt nem tudott kialakulni valódi kötődés sehol, senkivel. Nincsen egy banda, akikkel összejárunk, de sajnos a barátokra is kevesebb idő jut, főleg úgy, hogy az egyik itt, a másik ott, a harmadik amott lakik. Gimis koromban napi szinten találkoztunk, hiszen az osztálytársaim közt sok barátnőm akadt, akik közül ma már csak egy van, akivel állandóan keressük egymást.
MEGOLDÁSAIM:
Talán kicsit durvaságnak hathat, de ki kell választani azt a néhány barátot, akiket érdemesnek tartasz arra, hogy tartsd velük a kapcsolatot. Számomra megvan ez a pár ember, de vannak apróságok, amelyeket szeretnék bevezetni ahhoz, hogy érezzék: fontosak nekem!
#1 – Kéthetente rájuk írok vagy felhívom őket
#2 – Beírom a naptárba, hogy mikor van a szülinapjuk és a névnapjuk
#3 – Ha tehetem, találkozok velük
#4 – Karácsonyra meglepem őket valamilyen aprósággal2. Sokkal többet utaztam
Addig volt jó, amíg nem nekem kellet megkeresni a pénzt az utazásaimra. 😀 Nekem szerencsém volt, mert a szüleim mindig támogatták, hogy lássunk világot, menjünk, ha van lehetőség. Általában volt és mentünk, utaztunk, élveztük! Amióta dolgozok, talán csak háromszor voltam külföldön, de akkor is csupán a szomszédos országokba. Pedig továbbra is imádok útra kelni, új tájakat felfedezni, tágítani a látókörömet.
MEGOLDÁSAIM:
#1 – Minél előbb veszek egy autót
#2 – Nyitok egy befőttes üveget, amibe rendszeresen elteszek valamennyi pénzt, amit majd utazásra költök
#3 – Nézegetem, felfedezem az olcsó lehetőségeket, azaz használom a DreamTrips alkalmazást
#4 – Inspirálódok, célokat tűzök ki magam elé3. Rengeteget olvastam
Tiniként faltam a könyveket, később pedig az önfejlesztő olvasmányokat. Imádtam azt az elmélyült tudatállapotot, amely által áthelyeződtem egy másik világba, másik személyiségbe. Ma már olvasni sem tudok úgy, mint régen, hogy kizárjam a külvilágot.
MEGOLDÁSAIM:
#1 – Amikor olvasok, kikapcsolom a telefonomat
#2 – Néha félreteszem az „okoskönyveket” és szórakoztató regényeket olvasok, akár semmitmondó, egyszerűbb sztorikat
#3 – Minden elolvasott könyv után félreteszek egy 500-ast az utazós befőttes üvegbe (micsoda motiváció! :D)
#4 – Amit jónak ítélek, arról írok ajánlót, így duplán élvezetet nyújt: amikor olvasom és amikor írok róla 🙂4. Sokkal hamarabb kapható voltam egy kis bolondozásra
Mai napig csípem a jó poénokat, imádok hülyéskedni, viccelődni, de már nem jön olyan természetesen és sokszor, mint régebben. Nem akarok befalsulni, ne legyen már igaz, hogy csak a fiatalság lehet bolondság!
MEGOLDÁSAIM:
#1 – A párom szereti az apró szívatásokat, szokott is engem, úgyhogy felhúzom a kesztyűt én is! 😉
#2 – Kiélvezem, amikor nevetnek rajtam, hiszen jó érzés megnevettetni másokat
#3 – Igyekszem megkereni minden szituban, hogy az mégis mitől lehet vicces
#4 – Értékelem, amikor más bolondozik mellettem5. Többet jártam bulizni
Van olyan része, ami cseppet sem hiányzik (pl. a túlzott alkoholfogyasztás), de a társaság, a zene, az őrült kalandok és a táncolás nagyon! Most már a házibulikat preferálom leginkább, bár ott nem jellemző, hogy táncra perdüljünk. Szerencsére akad erre is pár megoldásom:
MEGOLDÁSAIM:
#1 – Összeköltözök a Párommal, úgyhogy egyszerűbb lesz spontán elmenni valahová (nem kell mindent keresztül-kasul szervezni)
#2 – Szervezek bulikat (mindig is szerettem a barátaimat összeröffenteni, de amióta elköltöztem Bp-ről, elmaradt… pedig nem akarom!)
#3 – Buli lehet bárhol bármi, tehát élvezem azt, ami van! 😀
#4 – Hogyha buliba megyek, kiélvezem minden pillanatát (régen azt vallottam, hogy talán a készülődést sokkal jobban szeretem, mint a party-t magát)


+1. A tornacipő! 😀
Gimis korom óta nem volt a lábamon, pedig a tornacsuka örök! A megoldás, hogy ne hiányozzon: veszek egyet! Először egy pirosat, az tuti! 😉
(Aztán jól összekötözöm egyszer a cipőfűzőmet valakiével… csak, hogy életbe lépjen a négyes szabályrendszer! :D)

Ti mit javasolnátok az egyes pontokhoz, mivel tudnám visszahozni fiatalságom legkellemesebb alkotóelemeit? Nektek mi hiányzik, mi a Ti megoldásotok?

Szeretettel, a Kaleidoszkóp-lány


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!