KALEIDOSZKÓP

Ellentmondás volna? – Önfejlesztés kontra önelfogadás

Sziasztok!

Megvan neked az az érzés, amikor valami a helyére kattan? Mondjuk, mikor a Rubik-kockán minden oldalon stimmelnek a színek… Nekem valami hasonló élményem volt egy hete. Említettem ebben a posztban, hogy ráébredtem egy tanulságra, amit szeretnék megosztani veletek.

A pozitív gondolkozás híve vagyok, amelynek van két fontos üzenete: „Fogadd el magad!”, míg a másik: „Fejlődj! Légy állandó változásban!” Ez a kettő egészen ellentmondó felszólítás és ez elég nagy feszültséget okozott bennem egészen mostanáig.

Mostanában teljesen rá vagyok pörögve a ruhatáram alakítgatására. Szeretnék egy jól variálható, stílusos és praktikus alapruhatárat, amiből olyan szetteket tudok kihozni, amelyekben jól érzem magam. Az egyik héten bevetettem az új piros nadrágomat és az egész héten elégedett voltam a képpel, ami a tükörből visszanézett rám. Péntekre azonban – mielőtt elindultam volna Budapestre – elfogyott az ihlet és nem tetszettem magamnak. Apróság ugyan, de úgy éreztem, hogy a cipőm megváltoztatja az összképet, de a másikat ki kellett mossam. Megálltam a konyha közepén és teátrálisan megkérdeztem:
– Anyu, miért érzem, hogy ebben a cipőben trampli vagyok?
Apu megnyugtatott, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok és anyu is megerősített abban, hogy egyáltalán nem lehet a fent említett jelzővel illetni.


Aztán, a főváros felé tartva, a buszon kattogtak agyacskám kerekei és egyszer csak belémcsapott a felismerés:

Ameddig tudsz VÁLTOZTASS, amikor viszont mindent megtettél
FOGADD EL MAGAD és ÖRÜLJ!

Aztán megint változtass és megint fogadd el magad… Részben egymás mellett zajló folyamatok ezek, részben egymást követő, egymással váltakozó aspektusai az életnek. Ha állandóan változni akarsz és sose vagy elégedett, akkor megkeseredsz. A feladatokkal, a változnivalókkal sose fogsz végezni, de muszáj megállni bizonyos időközönként és örülni annak, ameddig eljutottál.

Szóval elfogadtam…. elfogadtam, hogy nem sikerült aznap a maximumot kihozzam, de egész héten dolgoztam rajta, fejlődtem. A folyamat pedig nem állt le, hiszen azóta is kutatom a tökéletes alapdarabokat, kísérletezek és igyekszek türelmes is lenni, hiszen egyelőre nem költhetem erre az összes pénzemet.

Nézz vissza, hogy hová fejlődtél az utóbbi időben! Tudsz még rajta javítani most? Ha igen, tedd meg, ha nem, akkor örülj annak, amit eddig elértél! Pihenj, élvezd az eredményt, aztán kezdheted előröl! 🙂

Szeretettel, a Kaleidoszkóp-lány

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!