KALEIDOSZKÓP

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Randi, a rácsodálkozás művészete

Sziasztok!

„Mégiscsak a szerelem első korszaka a legszebb pillanat, amikor minden találkozásból, minden szempillantásból viszünk haza valami újat, hogy örüljünk neki.” /Sören Kierkegaard/ – Mindig eszembe jut ez az idézet, amikor egy új kapcsolat kialakulására gondolok. Szerencsés helyzet számomra, hogy a mostani VKP témája pont a randizás, hiszen még csak egy hónapja vagyunk együtt a párommal és mivel nem élünk együtt, így minden találkozásunk randevú. Kicsit utánanéztem, hogy mit is jelent a szó, s erre a meghatározásra bukkantam: ”Négyszemközti találkozó ismerkedés vagy bizalmas kapcsolat céljából.” A hangsúly azon van, hogy itt két ember interakciójáról van szó, ami azért az esetek többségében szervezetten jön létre. Az én megfogalmazásomban a randi, a rácsodálkozás művészete. A másik emberre, az emberek sokszínűségére és saját magunkra is.


A VKP olyan kezdeményezés, amelyben azonos témáról írnak a bloggerek. Alul megnézheted milyen posztok születtek. Alább pedig olvashatod az én megközelítésemet, amelyeket személyes sztorikkal tűzdeltem:

SZINGLIKNEK
Akár akarsz kapcsolatot, akár nem az ismerkedés mindenképp jó szórakozás. Egy évvel ezelőtt, túl egy hosszú párkapcsolaton, belevetettem magamat az ismerkedésbe. A szakítás után szerettem volna jobban megismerni önmagam, közelebb kerülni a lelkemhez. Így nem is az volt a cél, hogy megtaláljam a leendő férjemet, csak nyitni szerettem volna kifelé. Tudtam ugyanis, hogy a szobám mélyén merengve, nem fogok többet megtudni a belső világomról. Sokkal inkább fejlődök attól, ha interakcióba lépek másokkal. Egy zátonyra futott kapcsolat után arra is kíváncsi voltam, hogyan viszonyulok a férfiakhoz, a párkapcsolathoz, a szexualitáshoz stb. Abban az időben arra használtam a Tindert, hogy ismerkedjek. Bevallom őszintén, volt olyan hétvége, amikor négy különböző fiúval találkoztam és megesett, hogy aznap, mikor matcheltük egymást, este 10-kor összefutottunk és beszélgettünk. Nem árultam zsákba macskát, senkit nem hitegettem, hanem kerek-perec kijelentettem, hogy többekkel ismerkedek és, ha valaki nem szimpatikus, nem fogom húzni az agyát. Voltak izgalmas emberek, akikkel érdekes beszélgetést folytattam és voltak olyanok is, akik mellett végtelenül unatkoztam. Minden találkozás jó volt azonban valamire! Idővel tudtam, hogy milyen ember nem kell, miről csevegek szívesen, mi lep meg, mivel tudok azonosulni és mivel nem… Újra és újra rádöbbentem, hogy mennyire különbözőek vagyunk, és bár ezek közül a fiúk közül csupán kettővel tartom a mai napig is a kapcsolatot, mégis hálás voltam azért, mert emberek bizalmát élvezhettem.

Hogyan csináld!?
Ne félj odamenni a másik nem tagjaihoz! Ez a legfontosabb és gyakorlatilag egyetlen szabály. Legyél kreatív! Kérdezd a hobbijáról, a családjáról, bármiről és beszélgessetek! Hamar kiderül, hogy rá tudtok-e csatlakozni egymás csatornájára vagy amolyan kirakatbábú az illető. Közben figyeld magad, de figyelj a másikra is és csodálkozz rá, hogy mennyire sokszínűek vagyunk! (Akkor is, ha éppen nem tetszik a látott „árnyalat”.) Nem baj az, ha nem lesz párkapcsolat egy randiból, de attól még találkozgathatsz a másik nem tagjaival! 😉FIATAL PÁROKNAK
Általában egy komoly párkapcsolat kialakulását segítő találkozásokat nevezzük randinak. Erről az időszakról nekem a „rácsodálkozás” szó jut eszembe. Lépésről-lépésre beengedjük a másikat az életünkbe és ő is nyitogatja az ajtóit, hogy beléphessünk rajta. Számomra attól lesz randi egy találkozó, hogy közben még jobban megismerem a másikat. A beszélgetések során fény derül a másik érzelemvilágára, álmaira, vágyaira, félelmeire… Igazán azonban különböző helyzetekben lehet meglátni a másik valóját. Mi történik, ha a kirándulás során viharba kerültök? Mire akar felülni és mire nem a Vidámparkban? Egyáltalán milyen programokon vesz részt szívesen?

Hogyan csináljátok!?
Amikor az ember szerelmes, természetes, hogy minden idejét a párjával szeretné tölteni. A tartalmas időtöltéshez adok néhány tippet: Jó, ha vannak közös érdeklődési pontjaitok, vagy nyitottak vagyok a másik hobbijára. Én sohasem horgásztam még mielőtt megismertem volna a Páromat, de szívesen vele tartottam, amikor a Tisza-tavon pecáztak. Szerencsére mindketten szeretünk menni valamerre, így voltunk már Állatkertben, erdei kisvasutazni és nemsokára Pozsonyba utazunk. Ismerjétek meg egymás családját és barátait! Megvan az a mondás, hogy „Madarat tolláról, embert barátjáról.”!? Minden közös esemény közelebb visz a másikhoz, főleg a kapcsolat elején szerezzetek rengeteg maradandó emléket. Közben pedig ne felejtsetek el beszélgetni, kérdezni, odafigyelni a másikra. Milyen fagyit választ? Mit vesz észre a vásári forgatagból? Melyik filmre szeretne beülni?…RÉGI MOTOROSOKNAK
Mikor már jó ideje együtt vagytok, akkor is érdemes időt szánni a másikra, sőt akkor igazán, hiszen a tüzet könnyű meggyújtani, de életben is kell tartani. Az én szüleim 25 éve házasok és soha nem felejtem el azokat az estéket, amikor elvonultak az egyik szobába és világosan a tudtunkra adták, hogy ne zavarjuk őket. Addigra már tudtuk, hogy a békés családi élet érdekében szót kell ilyenkor fogadni, hiszen minden párkapcsolatnak – akármennyi ideje tart – szüksége van a rendszeres megújulásra. Állandóan változunk és lépést kell tartanunk a másik külső és belső átalakulásaival. Emlékszek, hogy az exemmel több év után is vágytam arra, hogy randizzunk. Sajnos az éttermes vacsik nem hozták meg a várt eredményt, nemigen tudtunk beszélgetni. Azt gondolom, hogy hosszútávon akkor marad életképes egy kapcsolat, ha soha nem hagyjátok abba a beszélgetést, a másik felfedezését, a másik csodálatát.

Hogyan csináljátok!?
Mivel nincs tapasztalatom, nem tudok túl sok okosságot mondani, csak azokról írok, amelyeket majd szeretnék megélni a hosszas házasélet során. Gyerek nélkül is eljuthatnak a párok oda, hogy belefásulnak a mindennapokba. Kötelesség ezeket megtörni, akkor is, ha a fárasztó munkanap után nagyobb kedvetek lenne magányotokba elvonulni, esetleg filmezni, ahol ugyan együtt vagytok, de mégsem. Legalább a hétvégéket áldozzátok arra, hogy kettesben legyetek. Akadnak egyéb programok: családlátogatás, buli a barátokkal, de szakítsatok időt arra is, hogy csak ketten elmenjetek valahová! Amikor már gyerkőcök is vannak, duplán fontos, hogy legyen közösen eltöltött idő. Bízzátok rá a kicsiket nagyszülőkre, barátokra, egy megbízható babysitterre és szökjetek meg a mindennapok elől! Néha pár óra is teljesen megújíthatja a kapcsolatot. Budapesti gyermekvigyázásaimat többnek éreztem, minthogy felügyeljem a lurkókat, mert tudtam, hogy a szülőknek az a néhány óra mennyire kell ahhoz, hogy a család egységként megmaradjon.Írjátok meg a legemlékezetesebb randitok történetét!
Kifejezetten érdekelne, hogyan oldják meg azok, akik sok-sok éve kapcsolatban vannak. Mennyire tarjátok fontosnak, hogy ennyi idő után is időt szánjatok egymásra?

Tavasz van! Ismerkedjetek! Randizzatok!
Szeretettel, a Kaleidoszkóp-lány

A békára kattintva, olvasd el mit írtak a többiek a témáról:Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!