KALEIDOSZKÓP

Miért pont KALEIDOSZKÓP?

Sziasztok!

Kavarognak bennem a gondolatok, az érzések, pont úgy, mint a kaleidoszkóp színes lencséi. Várom, hogy összeálljanak egységes képpé, pedig így össze-vissza is szépek. Elvarázsolnak ezek a kis játékszerek, amik minden forgatásnál más kombinációt mutatnak. Tetszik ez a szó, dallamos, érdekes, kicsit misztikus és tetszik a beleképzelt jelentéstartalom:


K, mint közösség
Közösséget szeretnék ezen a blogon. Azokból a színes, különböző formájú, érdekes emberekből, akik Ti vagytok! Néha majd csinálunk egy izgalmas katyvaszt, néha pedig belerendeződünk egy szimmetrikus, geometrikus, szabályos alakzatba.

A, mint adakozás
Adni szeretnék önmagamból: a gondolataimból, a tapasztalataimból, hogy tanulhass a hibáimból. Egy kaleidoszkóp-lány vagyok. Örökké változó, színes, sokféle… néha egységes képet mutat, néha pont attól szép, hogy még bármi lehet belőle.

L, mint lelkesedés
A lelkesedés, nem más, mint életszeretet. Szeretnélek buzdítani arra, hogy élvezd az életet! Játékot, játékosságot szeretnék az oldalon, hiszen az élet játék! A kaleidoszkóp önmagában egy értéktelen tárgy, de ha belenézel, használod, akkor csodákat generálsz, megtelik élettel. Próbálok irányt mutatni arra, hogy megtaláld a szenvedélyedet. Azt a belső erőt, amiért érdemes lesz felkelni minden áldott reggel.

E, mint elfogadás
Igyekszem elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, sőt szeretni azt, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Nem akarom megmondani a tutit, hiszen én sem tudom. Mindannyian keressük az utunkat, önmagunkat, haladni szeretnénk valami felé. Valaki számára a piros-narancs-lila kombináció lesz szép, másnak majd a sárga-zöld-kék alakzat tetszik. Pedig egyik sem szebb vagy tökéletesebb, mint a másik, csak más, máshogy szép.

I, mint inspiráció
Sokféle játék van, amiből a kaleidoszkóp csak egy, amit nem sokszor veszünk elő. Ellenben belenézni, nagyon lélekemelő. Mint, ahogy inspiráló az is, ha egy filmről, könyvről olvashatunk egy véleményt, egy szubjektív szemüvegen keresztül rátekinthetünk.

D, mint derű
A kaleidoszkópban apró csodák a kis, színes formalapocskák. Ezekből lesznek a nagy csodák, azaz a színes, különleges képek. Hiszek abban, hogy bármi lehet csoda. Egy vers, egy rövid szösszenet, egy rövidke idézet, egy szép fotó vagy egy különleges kézműves alkotás…

O, mint odaadás
A kaleidoszkópban az is szép, hogy tudod mit rejt, hogyan működik. Titka meztelen, mégsem érdekel, mert csak a benne lévő csodát figyeled. Szeretném lecsupaszítani a lelkemet: őszinteséget, hitelességet ígérek, hiszen anélkül mit sem ér az élet. Nem fogok üres frázisokat, jól hangzó idézeteket írni, anélkül, hogy saját élménnyel, tapasztalattal ni ne fejteném.

S, mint sokszínű…
…változatos, színpompás és különleges. A múltkor megkérdezték tőlem, hogy:
– Miről blogolsz?
– Arról, ami érdekel.
– Mi érdekel?
– Minden?
– Budapest csatornázása a XIX. században? Az érdekel?
Elgondolkoztam, majd azt találtam felelni, hogyha valaki szenvedélyesen mesélne, bizonyára érdekesnek tartanám és grafomán módon jól meg is írnám nektek. 🙂

Z, mint zónatágítás
…azaz a komfortzóna átlépése. Divatos ez a kifejezés, talán már a könyökünkön jön ki. Szeretnék határokat döntögetni, túlmenni azon, amin lehet és visszamenni oda, ahonnan minden ered. Éppen, mint a kaleidoszkópban: a formák kibomlanak, majd újra mássá olvadnak.

K, mint kapcsolatok
A képek mind részletek kapcsolataiból állnak össze. Az élet folyamatos lüktetését a kapcsolatok alkotják. Legyen szó párkapcsolatról, családról, barátokról vagy az önmagunkkal alakított interperszonális kapocsról. A kaleidoszkópban látott csodák a színes részecskék kapcsolódásából állnak össze.

Ó, mint „ódejó!”
Belenézel ebbe a kis szerkezetbe és gyermekien felkiáltasz: „Deszép!” Szeretnék ilyen AHA-élményeket adni, rácsodálkozásokat, hogy „Jé, én is így gondolom!”, megkönnyebbülést, hogy „Lám, más is ezzel küzd.” Cinkos összesóhajtást lelkünkkel: „Nem vagyok egyedül.”

P, mint poén
Keresem a hasonlóságot a vicc és a kaleidoszkóp között, de nem lelem. Ezen viszont mosolyognom kell, ami jó! Hiszen pont ez a lényeg: lesz itt mosoly, nevetés, remélem talán még hasfogásig tartó hatalmas kacagás is. Az élet nem sokat érne humor nélkül, tehát csepegtetek abból is egy kicsit. 😉

Érezzétek jól magatokat az oldalon! Játszunk együtt! Jó olvasást, nézelődést vagy valami annál is többet! 🙂
Szeretettel, Kaleidoszkóp-lány

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Deák-Ember Ágnes says:

    Nagyon tetszik! Hajrá! 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!